Skip to main content
circul espinol

SPECTACOL DE CIRC

Circ se numește un gen de spectacol care cuprinde numere de gimnastică, de acrobație, momente comice bufonerii, iluzionism, etc. 

Aceeași denumire o poartă atât ansamblul artistic care organizează astfel de spectacole cât și construcția în care au loc spectacolele. Această construcție este de regulă de formă rotundă, cu locurile pentru spectatori așezate în amfiteatru și având la mijloc o arenă circulară, unde au loc spectacole de circ.

În cazul trupelor ambulante, reprezentațiile se dau într-un cort, de regulă circular, cu acceași structură interioară ca și clădirea.

cerc, aerian, acrobatie

Trapez Circ

este un aparat circular din oțel suspendat de tavan, pe care artiștii de circ pot executa acrobații aeriene. Poate fi folosit static, rotativ sau balansoar. Trucurile care pot fi efectuate includ Sfeșnic, Cuibul de pasăre și Semiluna.
matasuri, aeriene, inaltime

Contorsionare Aeriană

(cunoscute și sub denumirea de contorsionare aeriană, panglici aeriene, țesături aeriene) este un tip de spectacol în care unul sau mai mulți artiști efectuează acrobații aeriene în timp ce atârnă de o țesătură specializată. Țesătura poate fi atârnată ca două bucăți, sau o singură bucată, pliată pentru a face o buclă, clasificată ca mătase de hamac. Interpreții se cațără pe țesătura suspendată fără a folosi linii de siguranță și se bazează doar pe antrenamentul și priceperea lor pentru a asigura siguranță. Ei folosesc materialul pentru a-și înfășura, suspenda, scăpa, balansa corpurile lor în. Țesătura poate fi, de asemenea, folosită pentru a zbura prin aer. Unii artiști folosesc colofoniu (uscat sau amestecat cu alcool pentru frecare) pe mâini și picioare pentru a crește frecarea și aderența pe țesătură. Mătăsurile aeriene sunt o artă solicitantă și necesită un grad înalt de forță, putere, flexibilitate, curaj, rezistență și har pentru a practica.
curele, artistic, acrobatie

Acrobații curele aeriene

cunoscute și sub denumirea de curele aeriene, sunt un tip de aparat aerian pe care pot fi executate diferite fapte de rezistență și flexibilitate, adesea în contextul unui spectacol de circ. Este un aparat din bumbac sau nailon care arată ca două panglici suspendate. Înfășurând capetele curelei în jurul mâinilor și încheieturilor, performerul efectuează prinderi, răsuciri, rostogoliri și manevre, necesitând o rezistență și o precizie extremă, similare cu inelele pentru bărbați din gimnastică. Curelele sunt disponibile în diverse configurații, inclusiv cele cu diferite tipuri de bucle la capete și cele fără bucle. Un act de curele include, de obicei, ipostaze și posturi ținute pe curele, mișcări de dans efectuate pe podea, departe de curele, acrobații ale partenerului efectuate pe și în afara curelelor, precum și curelele trase și lăsate în jos în timpul actului.
mario, clovn, comedie

Clovn

este o persoană care interpretează comedie și artă într-o stare de deschidere a minții folosind comedia fizică, de obicei în timp ce poartă un machiaj sau costumații distincte și inversând normele populare.
contorsionism, arta, performanta

Contorsionism

este o artă de performanță în care artiștii numiți contorsionisti își arată abilitățile de flexibilitate fizică extremă. Actele de contorsionare însoțesc adesea acrobațiile, spectacolele de circ, artiștii de stradă și alte arte spectacolului în direct. Un act va prezenta unul sau mai mulți artiști care execută un set coregrafiat de mișcări sau ipostaze, adesea pe muzică, care necesită o flexibilitate extremă. Flexibilitatea fizică necesară pentru a efectua astfel de acte o depășește cu mult pe cea a populației generale. Faptele dramatice ale flexibilității aparent inumane sunt cele care captivează publicul.
incredere, interpreti, muzica

Duet la Trapez

necesită un grad înalt de îngrijire, coordonare, conștientizare proprioceptivă și încredere reciprocă din partea interpreților pentru a evita rănirea; sunt adesea puse pe muzică și interpretate ca parte a circurilor. Spectacolele Acrobalance pot fi acum văzute și într-o mare varietate de spectacole, cum ar fi spectacolele de stradă, încorporate în teatrul pentru copii și ca parte a spectacolelor de dans modern.
comedie, cascadorii, rasete

Comedie

este o formă de comedie axată pe manipularea corpului pentru un efect umoristic. Poate include slapstick, clown, mimic, cascadorii fizice sau a face fete amuzante. Comedia fizică a apărut ca parte a Commedia dell'arte. Desenele animate, în special scurtmetrajele, descriu, de obicei, o formă exagerată de comedie fizică.
roata, interpreti, echilibru

Roata morții

în contextul artelor circului acrobatic, este un aparat rotativ mare pe care artiștii execută abilități acrobatice sincronizate. „Roata” este de fapt o grindă mare de cadru spațial cu șenile cu cerc la ambele capete, în interiorul căreia interpreții pot sta. Pe măsură ce artiștii aleargă fie pe interiorul, fie pe exteriorul cercurilor, întregul aparat se rotește. Interpreții efectuează, de asemenea, abilități de echilibrare cu roata într-o poziție staționară.

glob, carnaval, sfera

Cercul morții

este o cascadorie de circ și carnaval în care cascadorii se plimbă cu motociclete în interiorul unei mingi sfere de plasă. Este asemănător cu zidul morții, dar în acest act acrobatii pot face bucle atât pe verticală, cât și pe orizontala. Este uneori actul final al circului. Si in zilele noastre acest act artistic este cotat ca fiind unul dintre cele mai periculoase acte artistice ce se pot prezenta live.
sarma, inaltime, act artistic

Mers pe sârmă

este o formă de mers pe sârmă strânsă, dar efectuată la înălțime mult mai mare. Deși nu există nicio înălțime oficială atunci când firul strâns devine fir înalt, în general un fir de peste 6 m înălțime este privit ca un act de fir înalt.
apa, contorsionism, reprezentatie

Acrobație bol cu apă

este un frumos act artistic care combina apa si contorsionismul intr-o singura reprezentatie, este privit ca o abilitate acrobatica sub apa.